dijous, 11 d’octubre del 2007

Un passeig per la platja


L’altre nit, mentre era a la platja celebrant l’aniversari de la meva amiga, hem vaig fixar en la màquina que totes les nits es passeja netejant la sorra i preparant la platja per l’endemà. Vaig pensar que devia de tenir moltes histories per explicar la persona que conduís aquest vehicle. Les nits d’estiu a la platja poden arribar a ser molt màgiques, això tots ho sabem, però el que potser no hem pensat es en un conductor desconegut que amb uns potents fars podria fer un recull de totes les nostres anècdotes.
Segurament ja no se sorprendrà de moltes coses; Creuar-se amb famílies senceres que passegen a la vora el mar o aquell que camina acompanyat del seu caní i que de sobte es troba amb un parell que gaudeix de la tranquil·litat de la platja nocturna per fer sonar el jembe.

I joves, que sense mala intenció, troben a la platja un lloc idoni per enamorar. Desprès d’un bany amb la brisa de la nit hi ha qui busca una mica de calor sota les estrelles... però de sobte, una inesperada llum fa visible el rubor d’alguna parelleta. Quin moment per passar la màquina!!

La platja te un encant especial, però no només de nit. A Torredembarra tenim la sort de tenir una de les últimes platges naturals de Catalunya, Els Muntanyals. Un lloc idoni per passejar a la claror del dia observant les llacunes d’aigua salada, les dunes o les aus. A més, comptem amb un grup d’informadors ambientals encarregats de tenir cura d’aquest espai.

Aneu a l’espai natural dels Muntanyals i gaudiu del seu entorn i de la platja...ja sigui de dia o a la nit.


Juliol 2004