dijous, 11 d’octubre del 2007

L´Onada


Heu pensat mai a ser voluntaris?
Ajudar a aquelles persones que necessiten de la nostra col·laboració i el nostre suport ètic i personal?
D’una manera altruista, el ajudar a algú també ens ajuda a nosaltres. Si ja havíeu pensat en el voluntariat, un lloc que os recomano es el centre per a persones amb discapacitat psíquica situat al polígon Roques Planes, l´Onada. El centre té com a objectiu la integració social i laboral d’aquestes persones, realitzant diverses activitats que van des de els mòduls de jardineria o neteja entre altres, destinats a donar un coneixement professional per poder així facilitar la seva integració dins el mon laboral, fins la recol·lecció i venda de mel pròpia i elaboració d’altres productes artesanals, guiats sempre per un grup de monitors especialitzats que els ofereixen una ajuda psicològica, educativa i social, a més de vetllar per els interessos d’aquest grup de persones discapacitades i promoure així la seva total integració dins la nostra societat.
Potser molt de vosaltres creieu que no esteu preparats per a tractar amb persones amb discapacitats, però es molt gratificant sentir que l’ajuda que els hi podem oferir fa que, d’alguna manera siguem importants per a ells, i a la vegada també nosaltres aprenem perquè aquestes persones ens aporten una tendresa i uns sentiments de vegades oblidats.
Per experiència pròpia us dic que us aproximeu al centre l´Onada i de manera altruista participeu en les seves activitats, o allà on us assessorin al mateix centre.
Animeu-vos a anar d’excursió d’una manera que no havíeu fet abans o a passejar per els carrers de Torredembarra amb la companyia d´algú que us farà veure la vida d’una altre manera. No us penseu que es tot de color de rosa, però de segur que, encara que tingueu un mal dia, aquest grup de persones us robaran un somriure de la manera més fàcil que pugueu imaginar.

Juny 2004